poniedziałek, 15 lipca 2013

Eko śniadanie - szybkie i łatwe :)

Składniki:

1 wafel  kukurydziany extra cienki Good Food
1 jajko
kilka listków sałaty strzępiastej
1/2 łyżki pokrojonego szczypiorku
sól morska ( Młynek )
masło do natłuszczenia patelni
Natłuścić lekko patelnię do  robienia jajek sadzonych (lub zwykłą). Wbić jajko i smażyć tak by się prawie ścięło. Delikatnie przewrócić łopatką na moment na drugą stronę i natychmiast zdjąć z patelni. Jajko ma być idealnie okrągłe (smażone  na małej patelence takie będzie) – jeśli ma nie równe brzegi można je przyciąć dużym kubkiem.

Na wafel położyć liście sałaty. Na nich jajko sadzone. Delikatnie naruszyć żółtko by było płynne ale nie spływało z kanapki. Posypać pokrojonym szczypiorkiem. Posolić solą morską.

Smacznego! :)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz